АКЦИЈА ИНКУБАТОРИ ЗА БЕБЕ У ФИНИШУ
4.11.2011

Након акције, коју је покренула Градска општина Палилула у сарадњи са Студентским парламентом ПМФ-а, представницима Фонда Б92 и организацијама цивилног друштва, кампања "Битка за бебе" добила је нове донаторе у Нишу. Упућен је позив друштвено одговорним компанијама и установама које послују на територији нишког региона да се одазову акцији. Отворен је наменски подрачун у општини Палилула, бр.840-2447741-96, за прикупљање финансијских средстава за набавку инкубатора у оквиру кампање БИТКА ЗА БЕБЕ. 

О значају доброчинства, корпоративној и грађанској одговорности, предстојећим активностима и улози грађанске иницијативе, на другој конференцији за новинаре, која је одржана у општини Палилула, говорили су: проф.др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула; Мр Марија Ранђеловић, директор Дома ученика средњих школа, Александар Томић, председник Студентског парламента ПМФ-а и представник Фонда Б92 у Нишу; Бобан Микић, члан Већа Градске општине Палилула и Синиша Прокић власник дискотеке „Спарк“. Представљен је медија план дешавања. По речима председника општине проф.др Игора Новаковића, циљ је да се у Нишу до 17. новембра, од прикупљених средстава обезбеде 4 инкубатора. Средства за један инкубатор су већ обезбеђена-истиче Новаковић. Очекујемо да нередних дана одазив донатора буде већи.

Са продајом донаторских честитки отпочело се у четвртак, 3.новембра на спортској манифестацији КУП НАЦИЈА, на три локације у спортској хали „Чаир“- каже Бобан Микић, члан Већа општине Палилула. Ова акција је настављена обиласком угоститељских објеката. У суботу, 5.новембра и четвртак 17.новембра, продаја честитки биће организована и у Обренићевој улици, преко пута пословног центра „Калча“. У сарадњи са Домом ученика средњих школа и музичким клубом „Спарк“, 9.новембра од 22 часа, биће организован донаторски концерт Тијане Дапчевић, Игор Лазић (NIGGOR). Глумица Нађа Недовић одиграће представу „Глумац је глумица“по тексту Зијаха Соколовића, 12.новембар у 18:00 часова у  Позоришту лутака.

Према процени Министарства здравља, у овом тренутку Нишу недостаје осам инкубатора за бебе. Клиници за гинекологију и акушерство недостају три а Дечијој клиници потребно је пет инкубатора. Нишлије ће и овим поводом показати хуманост и бригу о најмлађем нараштају.